Fem kändisar med fiske som passion

 

Bild:Unsplash

Att fiska är ett intresse som många av oss delar världen över. Bara i Sverige ägnade1,6 miljoner personer sig åt fritidsfiske förra året, det enligt Havs- och vattenmyndigheten i landet. Även globalt är intresset för fiske stort, där många uppskattar det lugn som fiske för med sig. En hel del kända personer ser fisket som ett lustfyllt fritidsintresse, där man får chans att pausa från ett annars ofta hektiskt liv. Nedan presenteras fem kändisar med fiske som passion.

Golflegenden Tiger Woods fiskar från yachten

Tiger Woods är inte bara golfproffs, han är en vass fiskare också. När hans hektiska schema tillåter tar han sig gärna ut till vattnet för att ägna sig åt rogivande fiske. På fritiden har Woods setts fiska från sina yachter, och han har även testat på att spjutfiska. Favoriterna att fiska ska vara allt från lax till havsabborre.

Oprah Winfrey kopplar av med fiske

Oprah Winfrey bor på den mindre orten Santa Barbara, belägen ca en timme från storstaden Los Angeles. Orten erbjuder natursköna upplevelser som surfing, hiking och inte minst – bra fiske.

Oprah har i intervjuer uppgett att hon uppskattar lugnet kring fiske, och det tålamod som krävs. Åker man förbi Santa Barbara är det alltså inte omöjligt att hitta Oprah Winfrey fiskandes vid piren, eller på en båt en bit ut i Stilla havet.

Zlatan Ibrahimovic äger fiskevatten

Bild:Unsplash

Den svenska fotbollsstjärnan Zlatan uppskattar fiske så till den milda grad att köpt flertalet jaktmarker och fiskevatten i Sverige, bland annat i Skåne och Jämtland. Dessutom äger Ibrahimovich en alldeles egen ö i Mälaren, där han gärna fiskar. Favoritfisket sägs varagädda i svenska insjöar. 

Zlatan spelar för närvarande i fotbollsklubben A.C. Milan, som spelar i UEFA Europa League 2020/2021.bet365 presenterar bets och odds på ligan, där oddsen för att klubben tar hem vinsten just nu ligger på 10.00. Kanske kan framgångar inom karriären resultera i ännu några köpta fiskevatten för Zlatan?

Clint Dempsey fiskar gärna efter avslutad karriär

Zlatan Ibrahimovic är inte den enda fotbollsspelaren som har en förkärlek till att fiska. Hans forna Major League Soccer-kollega Clint Dempsey är även han ett stort fan av fiske. Amerikanska Dempsey har avslöjat att fiskeintresset har hängt med sedan barnsben, då han fick följa med sin pappa och fiska havsabborre.

Nyligen avslutade Dempsey sin över 20 år långa karriär som fotbollsproffs, i intervjuer sa han att fiske är en av de aktiviter som han nu kommer att ägna mer tid åt.

Lindsey Vonn kallas “fiskviskare”

Den alpina skidåkaren Lindsey Vonn är inte bara en fena på utförsåkning, hon är en stor fiskefantast också. Faktum är att Vonn kallas sig för en “fiskviskare” och har ställt upp i fisketävlingar som GoPro Mountain Game.

Nyligen avslutade Lindsey Vonn sin karriär som skidåkerska, det med många fina meriter bakom sig. Man kan tänka dig att Vonn nu får ännu mer tid över till det stora fiskeintresset.

Där avrundas listan över fem kändisfiskare och förhoppningsvis har du fått inspiration till kommande fiskturer. Avslutningsvis önskas god fiskelycka.