Här är fotbollsstjärnorna som älskar att fiska

 

https://images.unsplash.com/photo-1551131618-3f0a5cf594b4?ixid=MXwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHw%3D&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=1951&q=80

Bild: Unsplash

Fiske och fotboll verkar vara en populär kombination av intressen. Tre av världens mest talangfulla fotbollsspelare ägnar sig nämligen gärna åt fiske på fritiden, och då inte minst laxfiske. 

Zlatan Ibrahimovic säger inte nej till gäddfiske

Sveriges främsta fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic brinner inte bara för fotbollen, utan har också ett stort och gediget fiskeintresse. Det blev just klart att Ibrahimovic spelar i det svenska landslaget framöver, vilket också ger fotbollsspelaren en anledning att ge sig ut på svenska fiskevatten, efter många år utomlands.  Zlatan har i intervjuer berättat att han uppskattar all slags fiske, men att han allra helst fiskar efter gädda.

På Zlatans instagram finns ett och annat bevis på diverse fiskelycka. År 2016 kunde man se fotbollsspelaren slå sitt personliga rekord när han drog upp sin hittills största gädda. Exakt hur många kilo gäddan vägde förblir okänt, men synen att döma var gäddan av det större slaget. Zlatan fiskar gärna tillsammans med fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson, och de beger sig gärna ut i Stockholms skärgård, eller tar en tur på Zlatans alldeles egna sjö som ligger belägen i anslutning till familjen Ibrahimovics ena boende i Sverige. Kuriosa är att Zlatan har en karp tatuerad på ryggen, vilket ska symbolisera att våga simma mot strömmen. 

David Beckham fiskar gärna lax i Norge

https://images.unsplash.com/photo-1485452499676-62ab02c20e83?ixid=MXwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHw%3D&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=1950&q=80

Bild: Unsplash

Den brittiske fotbollsspelaren och stilikonen David Beckham älskar laxfiske. Efter att han besökte Norge under 2016 stoltserade fotbollsspelaren glatt med en stor, norsk lax i handen. Han verkar alltså inte bara vara framgångsrik på fotbollsplanen, utan så även i norska fiskevatten. Beckham har i intervjuer också berättat att han är ett stort fan av havsfiske, och att han gillar känslan av att befinna sig på de lite tuffare, större fiskebåtarna.

John Terry vill bygga egen fiskesjö

John Terry är en av Englands genom tiderna mest framstående fotbollsspelare och en före detta stjärna i Premier League. Under sin över 10 år långa proffskarriär har Terry hunnit med att spela i framgångsrika klubbar som Chelsea, Nottingham Forest och Aston Villa. Den sistnämnda klubben är just nu aktuell i Premier League, men har ingen strålande prognos i bettingsammanhang. bet365 presenterar odds för att klubben vinner ligan på 4501.0, med det sagt verkar en vinst i nuläget dessvärre vara högst osannolik.

Terry har lagt karriären på hyllan och är idag assisterande tränare i klubben Aston Villa, men hans intressen sträcker sig även långt bortom fotbollen. Förutom att träna ett av Englands topplag, spenderar Terry gärna tid på fiske. Den före detta fotbollsspelaren har tidigare berättat om sin kärlek för karpfiske, där han berättat om sitt rekord; en karp på imponerande 12,7 kilo. Inte nog med det, Terry har i intervjuer också uttalat att han vill anlägga en egen sjö på sin gård hemma i Surrey, England. Tre hektar sjö har Terry som vision att anlägga – det är ingen blygsam liten sjö han planerar för, med andra ord.

Det verkar onekligen som att tre av världens mest framstående fotbollsstjärnor leverar även i fiskesammanhang. Tänka sig att fotboll kan vara ett framgångskoncept ute på fiskevattnen.